Retail&Agrobusiness

Planurile acţionarului Kaufland: să transforme reţeaua în discounter pe suprafaţă mare

Kaufland este liderul comerţului local

Kaufland este liderul comerţului local

Autor: Cristina Rosca

22.06.2015, 17:53 54290
Grupul german Schwarz, proprietarul lanţurilor Kaufland şi Lidl, şi-a prezentat în presa germană planurile pentru urmă­torii cinci ani, planuri ce prevăd atingerea bornei de 100 mld. euro afaceri, transformarea hipermarketurilor Kaufland în discounter pe suprafaţă mare şi expansiunea magazinelor Lidl pe noi pieţe, printre care şi SUA.
 
Potrivit ultimelor date ale ZF, nemţii de la Schwarz au devenit anul trecut cel mai mare grup de retail din Europa, cu afaceri de aproape 80 mld. euro. Doar în România compania a avut în 2014 un business cumulat pentru Kaufland şi Lidl de peste 2,5 mld. euro. De altfel, Kaufland este liderul pieţei lo­cale, cu o reţea de peste 100 de hipermarketuri cu preţuri mici şi cu afaceri anul trecut de 1,8 mld. euro. Lidl, intrat în România în 2011 prin pre­lua­rea Plus Discount, are, potrivit esti­mărilor ZF afaceri de peste 700 mil. euro în 2014. Rezul­ta­tele companiei nu sunt publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO