Retail&Agrobusiness

Preţul masei lemnoase pe picior şi al lemnului de foc a crescut cu 150% în ultimii şase ani

Preţul masei lemnoase pe picior şi al lemnului de foc a...

Autor: Roana Rotaru

07.12.2017, 00:05 1083

Industria lemnului din România se plânge de scumpirea masei lemnoase, invocând dificultăţi de aprovizionare şi pierderi economice, potrivit reprezentanţilor Fordaq - un portal de vânzare şi cumpărare produse din lemn şi cherestea. Preţul masei lemnoase pe picior a crescut cu 150% în ultimii şase ani, de la 71 lei pe metrul cub în 2011 la 181 lei pe me­trul cub în 2017, potrivit sursei citate.

„Efectele scumpirilor se văd deja. În ultimele luni industria mobilei nu a mai mers aşa de bine ca în anii anteriori. La opt luni, producţia de mobilă a avut o creştere de doar 0,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, iar exportul la fel. Aceste creşteri sunt nesemnificative pentru acest sector, în condiţiile în care în alţi ani creşterile producţiei industriale erau de 7-10%“, a spus ieri Aurica Sereny, preşedintele Asociaţiei Pro­du­cătorilor de Mobilă din România, prezentă la conferinţa „2017: Criza lemnului de foc“, un eveniment organizat de Fordaq.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO