Retail&Agrobusiness

Primavera Development construieşte primul mall din Sibiu, cu o investiţie de 70 mil. euro

Primavera Development construieşte primul mall din...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

03.08.2016, 11:20 6476

Compania de dezvoltare imobiliară Primavera Development construieşte un centru comercial în centrul oraşului Sibiu, pe terenul fostei fabrici Simeron, lângă Podul Gării. Proiectul Festival Shopping Center a obţinut PUZ-ul la finalul lunii iunie, iar deschiderea este programată pentru a doua parte a anului 2018. Mallul va avea o suprafaţă închiriabilă de 42.000 de metri pătraţi, investiţia fiind de aproximativ 70 de milioane de euro.

“Prin obţinerea PUZ-ului, am făcut un nou pas important în dezvoltarea proiectului Festival Shopping Center, un mall prin care ne propunem să dăm o nouă dimensiune experienţei de shopping şi petrecere a timpului liber pentru sibieni şi vizitatorii oraşului”, spune Daniel Tănăsoiu, reprezentant Primavera Development.

Festival Shopping Center va fi primul centru comercial de tip mall din Sibiu şi va fi ancorat de un hipermarket. În total, va avea 160 de spaţii comerciale.

“Deşi Sibiul este al treilea oraş regional ca putere de cumpărare (după Timişoara şi Cluj), acesta nu a beneficiat de o livrare semnificativă de spaţii comerciale moderne în ultimii zece ani. Oraşul atrage anual un număr impresionant de turişti (320.000 în 2015) şi face parte dintr-o regiune unde au ales să investească companii internaţionale precum Continental, Siemens, Takata, Daimler, Wienerberger sau Faurecia. În acest context, dezvoltarea unui centru comercial de ultimă generaţie în centrul oraşului reprezintă un pas natural în evoluţia pieţei de retail locale”, spune Oana Iliescu, managing director DTZ Echinox, compania de consultanţă imobiliară desemnată consultant exclusiv pentru închirierea proiectului.

Primavera Development este controlată de familia Tănăsoiu şi de olandezul Ellko Kortaweg şi a dezvoltat până acum mai multe pro­iecte pe piaţa locală, precum Frumoasa Office Building din zona Pieţei Victoriei şi sediul Danone din Colentina, cel mai mare fiind parcul de afaceri S-Park din zona Piaţa Presei Libere, proiect vândut pentru circa 100 de milioane de euro fondului austriac de investiţii Immofinanz.

Totodată, compania a dezvoltat şi spaţii logistice cu o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi în zona de est a Capitalei, precum şi un ansamblu rezidenţial în nordul oraşului. În prezent, alături de Festival Shopping Center, compania are în diverse faze de dezvoltare mai multe proiecte rezidenţiale şi de birouri localizate în principal în Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO