Retail&Agrobusiness

Producătorul berii Tuborg a avut vânzări mai mari cu 12% în prima parte a anului

Shachar Shaine, preşedinte URBB

Shachar Shaine, preşedinte URBB

Autor: Mădălina Dediu Panaete

20.11.2017, 11:15 421

United Romanian Breweries Bereprod (URBB), producătorul berii Tuborg, a înregistrat în perioada ianuarie-noiembrie o producţie de 2 milioane hectolitri, în creştere cu 10% comparativ cu nivelul de anul trecut. În acelaşi timp, cifra de afaceri brută consolidată a grupului URBB s-a ridicat la 650 milioane lei, cu 12% mai mult faţă de rezultatul înregistrat în perioada similară din 2016.

„Această creştere puternică, de peste trei ori mai mare decât ritmul pieţei, a fost stimulată de mai mulţi factori, dintre care cei mai importanţi fiind îmbunătăţirea prezenţei produselor noastre, de exporturi şi, mai ales, de investiţiile realizate în acest an”, a declarat Shachar Shaine, preşedinte URBB. Evoluţia a fost determinată şi de extinderea capacităţii anuale de producţie, de la 2,1 milioane hectolitri, în 2016, la 2,4 milioane în prezent.

Creşterea capacităţii de producţie reprezintă unul dintre principalii piloni de investiţii ai companiei în 2017, an în care URBB a alocat un buget de investiţii de peste 10 milioane euro. În plus, compania a crescut numărul de angajaţi la nivel naţional cu 10% faţă de anul trecut, până la 775, pentru a asigura nivel cât mai bun de deservire a clienţilor companiei.

De asemenea, URBB a investit circa 2 milioane euro (aproximativ 20% din bugetul total) în implementarea soluţiei de igienizare a dozelor, constând în aplicarea la cald a unei folii de protecţie 100% reciclabilă dedicată protecţiei capacelor cutiilor de bere.

Printre celelalte investiţii realizate de URBB în acest se regăsesc extinderea portofoliului de bere, prin lansarea unui nou sortiment de bere – SKOL Nepasteurizat, introducerea unei noi forme de prezentare pentru Carlsberg – sticla de 660ml, cât şi extinderea portofoliului de beri comercializate local prin gama Timeles Collection: Grimbergen Ambreé, Kronenbourg 1664 Blanc, Angelo Poretti. Noile produse s-au alăturat portofoliului URBB de beri speciale precum Guinness, Kilkenny şi Weihenstephaner.  Portofoliul grupului URBB mai include şi cidrul Somersby şi băuturile răcoritoare Granini.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO