Retail&Agrobusiness

Producătorul de carne Carmistin a preluat compania Avi Instant din Târgu Jiu, aflată în faliment, într-o tranzacţie de peste 4 mil. euro

Iustin Paraschiv, proprietarul grupului Carmistin

Iustin Paraschiv, proprietarul grupului Carmistin

Autor: Roana Rotaru

28.09.2017, 17:04 2675

Grupul agricol Carmistin, specializat în producţia, procesarea şi comercializarea cărnii, a preluat compania aflată în faliment Avi Instant, fosta companie Avicola Târgu Jiu, într-o tranzacţie de 20 mil. lei (4,4 mil. euro).

„Tranzacţia a fost de aproximativ 20 mil. lei. Fostul proprietare se numeşte SC AVI INSTANT SRL, societate aflată în faliment”, a declarat pentru ZF, Iustin Paraschiv, proprietarul grupului Carmistin.

Compania Avi Instant din Târgu-Jiu, judeţul Gorj, cu activităţi în  prelucrarea şi conservarea cărnii de pasăre, a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de circa 540.000 lei şi a înregistrat o pierdere de peste 430.000 lei, potrivit datelor publice. Avi Instant avea 22 de salariaţi în 2016.

„Având în vedere starea avansată de degradare a unora dintre capacităţile de producţie, dar şi tehnologia învechită din fermele care ar putea fi mai repede puse în funcţiune, compania a decis să deruleze un plan de investiţii de circa 20 de milioane euro”, spun reprezentanţii Carmistin.

Preluarea activelor a fost realizată prin intermediul firmei Avicarvil, din grupul de firme Carmistin. Avicarvil a avut anul trecut o cifră de afaceri 171 mil. lei, un profit net de 4,5 mil. lei şi 668 de angajaţi.

Planul de afaceri pentru relansarea capacităţilor din Gorj prevede redeschiderea primelor ferme în primăvara anului viitor, iar toate platformele vor fi modernizate în 2018. „La finalizarea retehnologizării platformei avicole de la Târgu Jiu, compania Avirom, parte a grupului Carmistin, va angaja 600 de persoane”, a declarat proprietarul grupului Carmistin.

Iustin Paraschiv a fost implicat într-un scandal de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la 15 milioane de euro.

Carmistin a preluat în urmă cu 11 ani platforma agricolă deţinută de Oltchim, iar în urma retehnologizării fermelor a ajuns să producă şi să abatorizeze anual peste 10 milioane de pui, care sunt comercializaţi sub brandul propriu La Provincia şi NaturAvi, dar şi sub marca privată a retailerului.

Grupul Carmistin a avut în 2016 o cifra de afaceri consolidata de aproximativ 120 mil. euro, iar anul acesta managementul companiei speră la afaceri de 135 mil. euro, potrivit datelor transmise de reprezentanţii companiei.

Familia Paraschiv deţine mai multe businessuri în industria procesării de carne şi în industrii adiacente prin companiile: Avicarvil, Avicarvil Food& Distribution, Avicarvil Farms , Avirom Plus, Avicarvil Procurment (pasăre), Porcellino Grasso ,Agrikilti ,Pajo Agriculture,Pajo Holding, Tracian Beef şi altele.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO