AGROBUSINESS

Producătorul de lactate Agroindustriala Pantelimon, din Ilfov, mizează pe afaceri de 1,4 mil. euro

2 aug 2017 Autor: Roana Rotaru

Agroindustriala Pantelimon, o companie deţinută de fermierul Mihai Petcu, cu activităţi în creşterea vacilor de lapte şi în fabricarea produselor lactate, mizează pe o cifră de afaceri de 1,4 mil. euro în 2017, în creştere cu 10% faţă de anul precedent, potrivit reprezentanţilor companiei. Agroindustriala Pantelimon, cu sediul în oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov, deţine 600 de animale, o fabrică de procesare a laptelui şi o fermă de animale care funcţionează după modelul de afaceri al unei grădini zoologice.

„Ne aşteptăm la o creştere de 10% a cifrei de afaceri în 2017. Prin deschiderea fabricii de lacate, la începutul anului, am închis circuitul lanţului valoric. Ne ajută şi faptul că avem Ferma Animalelor, iar toţi vizitatorii care vin să vadă animalele pleacă şi cu lapte şi produse lactate fabricate de noi. Avem 200-300 de vizitatori pe zi la Ferma Animalelor”, a declarat pentru ZF Mihai Petcu. 

Agroindustriala Pantelimon a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 5,7 mil. lei (aproape  1,3 mil. euro), în creştere cu 19% faţă de anul precedent, înregistând un profit net de circa 137.000 de euro, rezultate obţinute cu ajutorul a 56 de angajaţi, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.08.2017

 
Cuvinte cheie:
pantelimon
, lactate
, afaceri
, ilfov
, producator
, lapte
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide