Retail&Agrobusiness

Producătorul de lactate Prodlacta din Braşov şi-a majorat exporturile de patru ori

Producătorul de lactate Prodlacta din Braşov şi-a...

Autor: Mădălina Panaete

02.05.2017, 00:05 966
Producătorul de lactate Prodlacta (simbol bursier PRAE) a exportat anul trecut produse în valoare de 14,7 milioane de lei (peste 3 mil. euro), livrările în străinătate fiind de aproape patru ori mai mari faţă de anul precedent, conform calculelor ZF pe baza rapoartelor companiei de pe bursă.
 
Exporturile au reprezentat anul trecut 28% din vânzările companiei. Printre obiectivele pe care conducerea producătorului şi le-a propus pentru anul acesta se află continuarea activităţii la export în pieţele unde JLC, principalul acţionar, are deja piaţă de desfacere, în ţările vecine, precum şi realizarea de mărci proprii pe pieţele externe, potrivit aceleiaşi surse. Conform celor mai recente date, Prodlacta, care deţine o fabrică în Braşov, livrează produse în ţări precum Germania sau Republica Moldova.
 
În 2016, cifra de afaceri a Prodlacta s-a situat la 51,9 milioane de lei (circa 12 mil. euro), rulajul companiei fiind în creştere cu 21% faţă de anul precedent. Anul trecut, compania şi-a redus pierderile nete până la 2,5 milioane de lei, faţă de 6,2 milioane de lei în anul anterior. Recent, acţionarii Prodlacta au aprobat majorarea capitalului social cu 9,1 milioane de lei, în două etape, până la un nivel maxim de 61 de milioane lei, având drept scop acoperirea pierderilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO