Retail&Agrobusiness

Producătorul de mezeluri Avi-Giis din Vâlcea, un business de 2 mil. euro, se pregăteşte să intre în magazinele Kaufland din sudul ţării

Producătorul de mezeluri Avi-Giis din Vâlcea, un...

Autor: Roana Rotaru

11.04.2018, 00:05 2176

Producătorul de preparate din carne Avi-Giis din satul Stupărei, judeţul Vâlcea, un business deţinut de antreprenorii români Aurel Simion şi Ion Georgescu, mizează anul acesta pe afaceri de 2,2 mil. euro, în creştere cu 10% faţă de anul precedent, compania fiind în negocieri de listare cu retailerul Kaufland.

„Estimăm o creştere de 10% în 2018 faţă de 2017. Anul acesta ne listăm în Kaufland, în magazinele din judeţele Gorj, Olt, Vâlcea, Argeş şi, sper eu, Bucureşti. De asemenea, pe par­tea de distribuţie către HoReCa încerc să mă duc către Cluj, Oradea“, a declarat pen­tru ZF Aurel Simion, admi­nistrator şi unul dintre cei doi  acţionari ai companiei Avi- Giis. Fabrica de mezeluri din satul Stupărei produce circa 2,5 tone de preparate tradiţionale din carne, peste 90% din materia primă folosită, respectiv carnea provenind din România. Avi-Giis produce doar sub brandul propriu Ca altădată - bucate româneşti,  produsele companiei ajungând în mai multe magazine Metro, Auchan şi Carrefour, predominant din sudul ţării, în HoReCa în Bucureşti, Vâlcea, Târgu-Jiu, Craiova, Piteşti, Constanţa, dar şi la export în Spania, Italia, Anglia, Germania şi Luxemburg, unde Avi-Giis face 2% din business.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO