Producătorul de preparate din carne Avi-Giis din satul Stupărei, judeţul Vâlcea, un business deţinut de antreprenorii români Aurel Simion şi Ion Georgescu, mizează anul acesta pe afaceri de 2,2 mil. euro, în creştere cu 10% faţă de anul precedent, compania fiind în negocieri de listare cu retailerul Kaufland.
„Estimăm o creştere de 10% în 2018 faţă de 2017. Anul acesta ne listăm în Kaufland, în magazinele din judeţele Gorj, Olt, Vâlcea, Argeş şi, sper eu, Bucureşti. De asemenea, pe partea de distribuţie către HoReCa încerc să mă duc către Cluj, Oradea“, a declarat pentru ZF Aurel Simion, administrator şi unul dintre cei doi acţionari ai companiei Avi- Giis. Fabrica de mezeluri din satul Stupărei produce circa 2,5 tone de preparate tradiţionale din carne, peste 90% din materia primă folosită, respectiv carnea provenind din România. Avi-Giis produce doar sub brandul propriu Ca altădată - bucate româneşti, produsele companiei ajungând în mai multe magazine Metro, Auchan şi Carrefour, predominant din sudul ţării, în HoReCa în Bucureşti, Vâlcea, Târgu-Jiu, Craiova, Piteşti, Constanţa, dar şi la export în Spania, Italia, Anglia, Germania şi Luxemburg, unde Avi-Giis face 2% din business.