Retail&Agrobusiness

Producătorul de sucuri naturale Parmen din Dâmboviţa, funizor de mere al Lidl, vrea să liciteze pentru programul „Fructe în şcoli“

Producătorul de sucuri naturale Parmen din Dâmboviţa,...

Autor: Roana Rotaru

23.05.2017, 00:05 1111
Compania Parmen din judeţul Dâm­boviţa, care se ocupă cu producţia şi comercializarea fructelor, fabricarea su­curilor naturale precum şi comerţul cu materii prime agricole, a încheiat anul 2016 cu o cifra de afaceri de circa 600.000 lei (peste 130.000 euro) în scă­dere cu circa 15% faţă de anul pre­cedent.
 
Producţia de fructe şi sucuri natu­rale reprezintă circa o treime din cifra de afaceri a companiei, businessul Par­men bazându-se preponderent pe co­merţul cu materii prime agricole prin două fitofarmacii pe care compania le de­ţine, potrivit reprezentanţilor Parmen.
 
„Anul trecut preţul fructelor a fost foarte mic, merele s-au vândut cu un leu sau sub un leu pe kilogram, ceea ce e foarte puţin, sub costul de producţie. De vreo doi ani preţurile sunt mici, de când Rusia a impus embargo fructelor pro­venite din UE, iar Polonia, unul dintre cei mai mari producători de fructe, a început să livreze în România. În plus, anul trecut fermierii s-au apro­vi­zionat mai puţin pentru că a fost un an cu o accesare mai slabă a fondurilor euro­pene, cu mai puţini beneficiari. Fer­mierii mizează pe aceste fiinanţări pentru că subvenţiile nu le ajung şi nu se pot baza pe încasările din producţie“, a declarat pentru ZF  Viorel Cigărean, unul dintre cei doi fraţi asociaţi ai com­paniei.
 
Parmen deţine o livadă de 4,5 hec­tare în Văleni Dâmboviţa, judeţul Dâmboviţa, din care patru hecatre sunt cultivate cu măr, iar restul suprafeţei cu prun şi păr, precum şi o fabrică de su­curi naturale cu o capacitate de pro­ducţie de circa 1.000 de litri pe oră.  În campanie, toamna, Parmen produce timp de câteva zile la 20-30% din capa­citate realizând un stoc de circa 50.000 de litri de suc pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO