Retail&Agrobusiness

Producătorul de textile Pandora Prod şi-a majorat marja de profit de peste opt ori în criză

Producătorul de textile Pandora Prod  deţine, potrivit ultimelor date ZF, două fabrici cu peste 800 de salariaţi anul trecut.

Producătorul de textile Pandora Prod deţine, potrivit ultimelor date ZF, două fabrici cu peste 800 de salariaţi anul trecut.

Autor: Cristina Rosca

22.05.2015, 00:06 406
Producătorul de textile Pandora Prod din judeţul Vrancea, care are o istorie de peste două decenii, a ajuns anul trecut la afaceri de 155 mil. lei, cu 20% mai mari decât în 2013 şi 3,5 ori mai mari decât în 2009, primul an de criză financiară. Avansul businessului vine în contextul în care în criză producătorul a decis să renunţe la lohn şi la clienţii mass-market şi să se orienteze către retailerii de lux, pentru care face produse integrate.
 
Printre clienţii companiei se numără retaileri precum Ted Baker, Cos (parte a grupului H&M), Hugo Boss, Comptoir de Cotonniers şi Massimo Dutti (deţinut de grupul Inditex, pro­prietarul Zara), potrivit ultimelor date ale ZF. Comptoir de Cotto­niers a fost primul brand de lux din portofoliul Pandora Prod, com­pania lucrând cu ei din 1995.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO