Retail&Agrobusiness

Producătorul elveţian de dulciuri Nestlé îşi mută producţia de napolitane Blue Riband din Marea Britanie în Polonia

Producătorul elveţian de dulciuri Nestlé îşi mută...

Autor: Catalina Apostoiu

27.04.2017, 00:00 640

Producătorul elveţian de dulciuri Nestlé a anunţat că va elimina până la 300 de locuri de muncă din Marea Britanie şi va reloca producţia napolitanelor Blue Riband în Polonia, o decizie care a stârnit mânia sindicatelor, scrie The Guardian. 

Compania a declarat că majoritatea locurilor de muncă vor fi eliminate în Newcastle şi York, în perioada 2017-2018, dar şi că locaţiile din Halifax, West Yorkshire şi Girvan, Ayrshire, vor fi afectate. Decizia va pune capăt celor 81 de ani de producţie a napolitanelor Blue Riband în Marea Britanie.

„Aceste propuneri sunt făcute de Nestlé UK pentru a se asigura că aceste locaţii operează mai eficient şi rămân competitive într-un mediu extern în schimbare rapidă.

Fabrica noastră din Kargowa, Polonia, este un centru de excelenţă pentru acest tip de produs, iar propunerea noastră de a muta producţia acolo este un pas logic“, se arată într-o declaraţie a companiei. Totuşi, sindicatele GMB şi Unite au declarat că reducerile propuse sunt „sălbatice şi inacceptabile“ şi au îndemnat guvernul să intervină. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO