Antreprenori locali

Producătorul magiunului de prune de Topoloveni face 15% din business la export

26 apr 2017 Autor: Roana Rotaru

Bibiana Stanciulov, acţionar unic al Sonimpex Topoloveni: „Exportăm magiun şi dulceţuri certificate halal în ţările arabe. Acest certificat l-am obţinut de la Muftiatul Cultului Musulman din România, fiind un certificat care atestă «curăţenia produsului»“

Produsele fabricate de Sonimpex Topoloveni sunt prezente pe raftul tuturor hipermarketurilor cu excepţia Lidl şi Cora.
 
Compania Sonimpex Topoloveni, controlată de Bibiana Stanciulov, care produce brandul „Magiun de prune de Topoloveni“, a vândut anul trecut magiun, dulceţuri zacuscă şi pastă de roşii de circa 900.000 de euro, în creştere cu 20-25% faţă de anul precedent, potrivit proprietarei companiei.
 
Compania deţine o fabrică de prelucrarea şi conservarea fructelor şi legumelor în Topoloveni, judeţul Argeş, cu o capacitate de producţie de 1.000 de tone de produse conservate, în care lucrează în jur de 30 de angajaţi.
 
„Anul 2016 a fost puţin mai bun faţă de 2015, un an în care vânzările companiei au crescut cu 20-25%. Anul trecut ne-am diversificat portofoliul de produse prin producţia de magiun din struguri, zacuscă de ghebe şi de fasole, dulceaţă de zmeruă, de cireşe amare, de castravete amar şi de ardei iute. De asemenea, în 2016 am reuşit să eliminăm un magiun fals de pe piaţă şi am intrat pe piaţa arabă la export“, a declarat pentru ZF Bibiana Stanciulov, singurul acţionar al companiei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.04.2017

 
Cuvinte cheie:
Topoloveni
, export
, business
, producator
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide