Retail&Agrobusiness

Producătorul Tuborg a adus în România un brand de bere realizat în cea mai veche berărie activă din lume

Producătorul Tuborg a adus în România un brand de bere...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

21.06.2016, 11:44 3018

URBB, producătorul de bere care are în portofoliu branduri precum Tuborg sau Carlsberg, îşi extinde portofoliul prin adăugarea berii Weihenstephaner Hefe WeissBier, fabricată în cea mai veche berărie activă din lume, Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan sau Berăria de Stat Bavareză Weihenstephan.

Weihenstephaner Hefe WeissBier este o bere de grâu nefiltrată, galben-aurie, cu note de scorţişoară.  Brandul de bere are un conţinut de alcool de 5.4% şi este distribuit atât în reţelele de magazine, cât şi în horeca, în variantele de sticlă nereturnabilă de 0.33 litri şi butoaie de 30 litri, pentru horeca.

Berăria Weihenstephan, aflată sub tutela statului federal bavarez, este patrimoniu de stat. Primele dovezi indică începutul producţiei de bere încă din anul 768, în timp ce berăria a fost fondată oficial de călugării benedictini din Freising în 1040. Aceasta este cea mai veche berărie încă activă din lume şi a rezistat unor numeroase tentative de distrugere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO