Retail&Agrobusiness

Producţia de cartofi va creşte cu 5% anul acesta. Fermierii, nemulţumiţi de preţul de vânzare la poarta fermei, de circa 0,4 – 0,5 lei pe kilogramul de cartofi

Producţia de cartofi va creşte cu 5% anul acesta....

Autor: Roana Rotaru

02.08.2017, 21:37 297

♦ Anul trecut România a cultivat cartofi pe o suprafaţă de 188.000 de hectare, de pe care a recoltat o producţie totală de circa 2,7 mil. tone, o producţie care a plasat România pe locul 6 în UE la producţia de cartofi, după Germania, Polonia, Olanda, Marea Britanie şi Belgia, potrivit datelor Eurostat.

Producţia de cartofi a României va fi mai mare cu 5% în 2017 sau cel puţin egală cu cea din anul precedent în caz de secetă în luna august, potrivit lui Gheorghe Boţoman, preşedintelui Federaţiei Naţionale Cartoful din România (FNCR).

Anul trecut România a cultivat cartofi pe o suprafaţă de 188.000 de hecatre, de pe ca­re a recoltat o producţie totală de circa 2,7 mil. tone, o producţie care a plasat Ro­mâ­nia pe locul 6 în UE la producţia de car­tofi, după Germania, Polonia, Olanda, Ma­rea Britanie şi Belgia, portivit datelor Eu­ros­tat.

„Probabil anul acesta producţiile vor fi puţin mai mari, cu circa 5% mai mari, însă nu ştim cum vor fi influenţate culturile de seceta care se anuntă. Recoltatul începe în septembrie, ceea ce găsim acum pe piaţa sunt cartofii timpurii cultivaţi în  primăvară. Oricum, în cel mai rău caz vom avea producţii la fel ca în anul precedent”, a declarat pentru ZF Gheorghe Boţoman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO