Retail&Agrobusiness

Producţia de detergent s-a triplat la aproape 1 miliard de lei după venirea nemţilor de la Dalli la Timişoara

Producţia de detergent s-a triplat la aproape 1 miliard...

Autor: Cristina Roşca

26.02.2018, 00:08 1031

♦ România a produs detergent în valoare de 900 de milioane de lei în 2016, ultimul an pentru care există date publice ♦ Piaţa aproape s-a triplat faţă de 2015 şi este cu 50% mai mare decât în 2008, ultimul an de boom economic ♦ Diferenţa este dată de venirea pe piaţă a nemţilor de la Dalli, care au produs în 2016 detergent de 352 mil. lei, aproape cât toată piaţa în anul anterior.

Grupul german Dalli a devenit liderul producţiei locale de detergenţi după rezultatele din 2016 după ce la finalul lui 2014 îşi făcea oficial intrarea în România prin preluarea fabricii de la Timişoara a americanilor de la Procter & Gamble. Nemţii au dat drumul producţiei în octombrie 2015, astfel că primul an complet de funcţionare a fost 2016. Singur, grupul Dalli „curăţă“ mai bine de o treime din piaţa de detergent.

Pe poziţiile următoare în acest clasament se află alţi doi giganţi străini – Unilever (Anglia-Olanda) şi Fater (Italia) -, o companie antreprenorială (Stera Chemicals) şi un grup cu afaceri regionale (Interstar Chemicals). Cei cinci controlează împreună circa 80% din business.

Pentru acest clasament au fost luate în calcul companiile care au CAEN-ul „2041 - Fabricarea săpunurilor, detergenţilor şi a produselor de întreţinere“ şi care şi-au depus rezultatele pe 2016, ultimul an pentru care există date publice

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO