Retail&Agrobusiness

Profi: Problemele de logistică sunt foarte serioase şi afectează businessul micilor fermieri

Profi lucrează într-un an cu până la 200 de producători locali de legume şi fructe de la care cumpără mere, pere, pepeni, cireşe, roşii, morcovi, dar şi alte produse.

Profi lucrează într-un an cu până la 200 de producători locali de legume şi fructe de la care cumpără mere, pere, pepeni, cireşe, roşii, morcovi, dar şi alte produse.

Autor: Cristina Rosca

11.09.2015, 00:05 5679
Lanţul de supermarketuri Profi, controlat de fondul po­lonez de investiţii Enterprise Investors, lucrează într-un an cu până la 200 de producători locali de legume şi fructe de la care cumpără mere, pere, pepeni, cireşe, roşii, morcovi, dar şi alte produse.
 
Oficialii Profi consideră că agricultura locală are un po­ten­ţial mare de dezvoltare, însă majoritatea producătorilor su­feră din cauza problemelor din infrastructură, ceea ce pentru mulţi se traduce prin greutăţi privind menţinerea ni­velului con­stant de calitate. „Problemele de logistică sunt foarte se­rioase în România, mergând de la faptul că furni­zorilor le lip­sesc maşinile de livrare adecvate (cu tem­peratură controlată) şi până la lipsa resurselor financiare care să le permită să am­baleze produsele conform cerinţelor Profi.”
 
Profi a terminat anul trecut cu afaceri de circa 1,85 mld. lei, în urcare cu 27% faţă de anul anterior şi  este al doilea cel mai extins lanţ de magazine, după Mega Image.
 
„Politica Profi este să achizitioneze direct marfa proas­pătă de la producători locali. Datorită faptului că ex­tinderea se face constant pe teritoriul României, se lărgeşte în con­ti­nuare şi portofoliul de producători. Numărul lor poate varia oriun­de între 30 şi 200 şi creşte de la an la an deoa­rece achi­zitorii nostri caută să extindă cloaborarea în ritm cu extin­derea rapidă a reţelei”, spun reprezentanţii companiei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO