Retail&Agrobusiness

Prognoză agricolă. Producţia de cereale creşte cu 1,5% în 2017. Emil Dumitru, Pro Agro: „Este efectul faptului că s-au aplicat tehnologii”

Prognoză agricolă. Producţia de cereale creşte cu...

Autor: Roana Rotaru

22.09.2017, 00:04 619

Producţia de cereale a României va ajunge anul acesta la peste 20 milioane de tone, în creştere cu 1,5% faţă de anul precedent, potrivit celei de a doua prognoze a Coceral din acest an. Acestă creştere a producţiei totale de cereale este susţinută în special de cultura de porumb, o producţie care anul acesta va fi cu 7,4% mai mare, potrivit datelor publicate ieri de organizaţia europeană a traderilor şi a procesatorilor din agricultură.

„Avem producţii mai mari datorită creşterii productivităţii la hectar. Este efectul faptului că s-au aplicat tehnologii şi că am avut parte de un an favorabil din punctul de vedere al condiţiilor climatice în zonele în care se cultivă cu precădere porumb. Sunt şi zone afectate de calamităţi în partea de vest a ţării, fie din cauza secetei, fie cauza intemperiilor din ultima perioadă, dar, per total, în România va creşte producţia medie pe hectar la porumb şi implicit producţia totală”, a declarat pentru ZF Emil Dumitru, preşedintele asociaţiei Pro Agro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO