Retail&Agrobusiness

Promisiuni nerespectate. Preşcolarii şi elevii nu au primit anul acesta niciun borcan cu miere prin programul „Mierea în şcoli”

Promisiuni nerespectate. Preşcolarii şi elevii nu au...

Autor: Roana Rotaru

21.05.2018, 13:28 257

Preşcolarii şi elevii din clasele I-IV nu au primit până acum niciun borcan cu miere prin programul „Mierea în şcoli”, deşi acest program era stabilit pentru implementare începând cu anul şcolar 2017-2018, potrivit datelor transmise anterior de secretarul de stat Daniel Botănoiu, din cadrul Ministerului Agriculturii.

„Am realizat un program prin care trebuie să acrodăm, cu sprijinul statului un borcan de 350 grame de miere pentru fiecare copil, pentru o lună de zile. Dăm pentru a asigura o hrană bună copiiilor şi pentru a da un sprijin aplicutorilor care au cui să vândă această miere (...) Anul acesta nu au primit. Anul viitor vor primi”, a spus Petre Daea, ministrul Agriculturii, la ultima conferinţă de presă care a avut loc la sediul instituţiei pe care o conduce.

Aproximativ 1,4 milioane de copii din grădiniţe şi şcolile primare ar fi trebuit să beneficieze, prin programul „Mierea în Şcoli”, de un borcan cu 350 de grame de miere, lunar, pe parcursul întregului an şcolar.

Legea nr. 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional, a fost suspendată până la sfrâşitul anului 2018 pe motiv că nu există surse de finanţare.

Programul Mierea în şcoli este propus pentru ani 2017-2023, fiind stabilit pentru implementare începând cu anul şcolar 2017-2018.

În anul şcolar 2017-2018, pentru distribuţie de lactate, fructe şi legume în şcoli s-au alocat circa 82 mil. euro, din care finanţarea din bugetul naţional acoperă 64 mil. euro, potrivit datelor transmise de reprezentanţii Ministerului Agriculturii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO