PwC România: „Vânzarea Praktiker către Kingfisher a necesitat aproape şase luni de negocieri. Domnul Susli este un antreprenor pursânge, va întoarce banii în România“

4 aug 2017 Autor: Roxana Rosu

Echipa de Tranzacţii a PwC România şi firma sa afiliată de avocatură, D&B David şi Baias, au asistat acţionarii Praktiker în tranzacţia de vânzare către bri­tanicii de la Kingfisher, finalizarea contractului venind după şase luni de negocieri, care s-au intensificat în perioada imediat anterioară semnării.

„A fost o tranzacţie foarte interesantă, ce include şi preluarea unor active imobiliare deţinute de vânzători. Semnarea contractului a necesitat aproape şase luni de negocieri, care s-au intensificat în perioada imediat anterioară semnării“, a declarat Anda Ro­janschi, partener la D&B David şi Baias, liderul echipei de servicii de asistenţă fiscală şi juridică în tranzacţii.

Tranzacţia a presupus pre­luarea unei reţele de 27 de ma­ga­zine de bricolaj, cu o cifră de afaceri de circa 630 mil. lei în 2016.

Echipa PwC România şi D&B David şi Baias implicată în tranzacţie a fost formată din aproximativ 10 consultanţi şi avocaţi care au oferit vânzătorului servicii de consultanţă de corporate finance, consultanţă juridică şi fiscală. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.08.2017

 
Cuvinte cheie:
romania
, pwc
, negocieri
, praktiker
, vanzare
, antreprenori
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide