Retail&Agrobusiness

Radu Timiş, Cris-Tim: Românii sunt dispuşi să plătească mai mult pentru un produs mai bun şi se uită mai puţin la preţ

Radu Timiş, Cris-Tim: Românii sunt dispuşi să...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

14.08.2017, 00:08 961

Cris-Tim, cu activităţi în producţia de mezeluri şi lactate, a investit circa 1,7 milioane de euro în schimbări la nivelul ambalajelor şi brandului.

Radu Timiş, antreprenorul care con­trolează grupul din indus­tria cărnii şi a lactatelor Cris-Tim, spune că primul semestru a adus companiei afaceri mai mari cu circa 14-15%, dar că creş­te­rea preţurilor mate­ri­ilor prime şi in­ves­ti­ţiile făcute de la înce­pu­tul anului au pus presiune pe profita­bili­tate.

„Din punctul de vedere al volumelor ne-am atins obiectivele, am avut o creştere de 12% în primele şase luni ale anului faţă de perioada similară a anului trecut. La cifra de afa­ceri am crescut cu 14-15% în această pe­ri­oa­dă, însă din punctul de vedere al pro­fi­ta­bilităţii suntem la cel mai mic nivel din ca­uza schimbării etichetei şi a faptului că ma­teria primă a crescut cu 42% în acest in­ter­val”, a spus Radu Timiş, care conduce un grup cu afaceri de peste 120 mil. euro la ni­ve­lul anului trecut, conform celor mai recente date.

Antreprenorul explică faptul că producătorul nu a reuşit să acopere costurile mai mari venite odată cu majorarea preţului la materia primă, mărind preţul cu doar 10-12%. „Nici piaţa nu ştiu dacă ar fi suportat imediat o scumpire de minimum 25% a produselor. Mărirea de preţ se face în timp şi, din păcate, doar producătorii suportă aceste diferenţe. Dacă scumpim produsele imediat riscăm să trimitem consumatorul înapoi către produse ieftine şi cu valoare calitativă slabă. O astfel de mărire se face pe o perioadă de şase luni”.

Cris-Tim a investit în modificarea reţetelor mezelurilor şi implicit a etichetelor astfel încât a adus pe raft produse mai sănătoase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO