Retail&Agrobusiness

România devine lider regional pentru producătorul ţigărilor Kent. Richard Widmann va gestiona din Bucureşti toate operaţiunile ariei nou create

Richard Widmann, director regional al British American Tobacco

Richard Widmann, director regional al British American Tobacco

Autor: Cristina Bellu

04.12.2017, 11:17 345

British American Tobacco, liderul pieţei locale de ţigarete şi una dintre cele mai mari zece companii din economia românească, va coordona din România operaţiunile BAT din Bulgaria, Serbia, Albania, Macedonia, Kosovo, Bosnia-Herţegovina, Muntenegru, Slovenia şi Croaţia, Richard Widmann, noul director regional al British American Tobacco, urmând să gestioneze din Bucureşti toate operaţiunile ariei nou create.

„România este o ţară importantă pentru British American Tobacco şi de aceea, în ultimii 20 de ani, am investit constant aici, în fabrica de la Ploieşti, în angajaţii noştri şi pentru dezvoltarea întregii afaceri. Faptul că România a fost aleasă ca lider regional demonstrează atât potenţialul său de creştere cât şi angajamentul nostru ferm faţă de viitor”, spune Richard Widmann.

Cu o experienţă de 15 ani în cadrul companiei, Richard Widmann are o imagine de ansamblu asupra operaţiunilor BAT, trecând de la poziţia de Director Comercial în Malaezia şi în Americi la cea de Director de Marketing în Africa de Sud, iar în ultimii patru ani îndeplinind rolul de Director General al regiunii Europa Centrală şi de Est a British American Tobacco.

Potrivit companiei, începând cu 1 ianuarie 2018,  Gemma Webb, Directorul General al British American Tobacco România, va prelua poziţia de Director General al British American Tobacco Regatul Unit & Irlanda şi responsabilităţile pentru Europa de Vest în domeniul produselor de nouă generaţie.
Ea s-a alăturat BAT în 2001 şi, înainte de a veni în România în 2012, a ocupat o serie de funcţii executive la nivel global.

 „(...) În timpul mandatului meu echipa din România aproape s-a dublat şi a ajuns la aproximativ 2.500 de oameni care, fără excepţii, au avut rezultate uimitoare. Datorită tuturor acestor perfomanţe individuale şi de echipă compania este astăzi lider în România, cu o cotă de piaţă de peste 55% ”, a spus Gemma Webb.

Noua structură de organizare a companiei va îmbunătăţi alocarea resurselor şi va eficientiza procesul decizional în ţările şi pentru categoriile de produse implicate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO