România, locul 13 în topul celor mai mari producători de carne de porc din UE

21 sep 2017 Autor: Roana Rotaru

România ocupă locul 13 în topul celor mai mari producători de carne de porc din UE, după ce anul trecut a sacrificat în abatoare peste 4 mili­oane de capete de porcine, acoperind astfel 1,5% din numărul total de sacrificări de porcine din UE, potrivit datelor Eurostat, o statistică care nu ia în calcul şi cele 2 milioane de porci sacrificaţi în gospodăriile populaţiei, potrivit specialiştilor din piaţă.

„Este o statistică artificială care a luat în calcul doar sa­crificările «ofi­ciale» ale porcilor proveniţi din fer­mele comerciale. Noi estimăm că sunt încă cel puţin 2 mili­oa­ne de porci în gos­podăriile populaţiei. La ţară, creşterea porcinelor reprezintă şi o sursă de venit. Oamenii îngraşă 2-3 porci pe an, unul îl ţin pentru ei, iar restul îi vând“, a declarat pentru ZF Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.09.2017

 
Cuvinte cheie:
porcine
, uniunea europeana
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide