România, pe locul 10 în UE la producţia de îngheţată. Italia, regina îngheţatei

3 aug 2017 Autor: Roana Rotaru

România este pe locul 10 în topul celor mai mari producători de îngheţată din UE, cu o producţie de 44 milioane de litri de îngheţată în 2016, ceea ce reprezintă 1,4% din cantitatea totală de îngheţată produsă la nivelul întregii UE, potrivit datelor Eurostat. 

Producţia totală de îngheţată de la nivelul UE a fost de peste 3,2 miliarde litri în 2016, potrivit sursei citate. 

Cel mai mare producător de îngheţată din UE este Italia, care produs anul trecut 595 de milioane de litri de îngheţată, adică 19% din totalul producţiei de la nivelul  UE, urmată de Germania (515 milioane litri sau 16%) şi Franţa (454 milioane litri sau 14%), potrivit datelor Eurostat. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.08.2017

 
Cuvinte cheie:
uniunea europeana
, productie
, romania
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide