Retail&Agrobusiness

Romcarbon Buzău crede că va avea un plus de 26%

Romcarbon Buzău crede că va avea un plus de 26%

Autor: Laurentiu Cotu

17.07.2014, 00:04 413
Producătorul de ambalaje din plastic Romcarbon Buzău (ROCE), controlat de investitori taiwanezi, mizează în acest an pe o cifră de afaceri de peste 180 mil. lei (aproximativ 40 mil. euro), în creştere cu 26% faţă de anul trecut.
 
Ponderea cea mai mare în cifra de afaceri a companiei o au produsele destinate industriei alimentare şi agriculturii.
 
„Afacerile noastre sunt sus­ţi­nute de investiţiile reali­zate în ultimii ani în echipamente de pro­ducţie, investiţii care se ri­dică la peste 45 de milioane de lei. Totodată, am completat por­to­foliului de produse exis­tent şi am dezvoltat un sec­tor de produse din materiale reci­cla­te, care va aduce creşteri con­sis­tente în perioada urmă­toa­re“, a declarat pentru ZF Tran­sil­vania Radu Andrei, di­rector general al Romcarbon. Pla­nurile companiei pentru perioada următoare sunt de a creşte vânzările la export, dar şi cota pe piaţa internă, în spe­cial pentru produsele din polistiren expandat şi cele din materiale reciclate.
 
Compania derulează în prezent două proiecte de in­ves­tiţii, în producţia de tăviţe termoformate destinate uzului ali­mentar şi în domeniul reciclării materialelor plastice. Inves­tiţia totală este de 6,5 milioane de euro şi se adaugă celor 8,5 milioane de euro pe care Romcarbon i-a investit în 2012 în fabrica de reciclare a materialelor plastice. Cea de-a doua investiţie a companiei este legată indirect tot de reciclare, în condiţiile în care, în urma achiziţiei liniei de producere a tăviţelor şi caserolelor, se va utiliza materie primă provenită din reciclarea ambalajelor PET.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO