ANTREPRENORI LOCALI

Rucsandra Hurezeanu, Ivatherm: Mă des­curc singură foarte bine. Nu vreau să vând afacerea

23 sep 2016 Autor: Cristina Rosca

Rucsandra Hurezeanu, acţionar al Ivatherm: Până la sfârşitul anului vom fi prezenţi în 15 ţări, pe când anul trecut eram doar în cinci state. Astăzi, circa 35% din business este realizat la export. Cea mai mare piaţă pe care am intrat recent este Iranul, iar vânzările cele mai mari la export le facem în China.

Rucsandra Hurezeanu, fondatorul producătorului de dermatocosmetice Ivatherm, spune că a fost curtată de fonduri de investiţii şi de investitori strategici, însă a decis să nu vândă pentru că acum are libertatea de a-şi conduce businessul după cum doreşte.

„Am fost curtată de fonduri de investiţii şi de un mare producător de OTC-uri din Europa, însă nu este o opţiune să plec. Astăzi eu nu am un target de producţie impus de cineva şi deo­camdată mă des­curc singură foarte bine“, spune antre­prenoarea prezentă recent în cadrul conferinţei ZF „Branduri româneşti“.

Povestea Ivatherm, singurul jucător român important de pe piaţa dermato-cosmeticelor, începe în 2005, când Ruxandra Hurezeanu, cea care deţine şi conduce în prezent businessul, a simţit nevoia să îşi construiască propria afacere.

A terminat Facultatea de Medicină şi imediat după s-a angajat în domeniul farma, unde a rămas timp de zece ani. A crescut treptat până a simţit că nu mai are unde urca şi a decis că este momentul să îşi facă un business propriu. Ea recunoaşte că a avut însă un exemplu pe care să îl urmeze, pe cel al mamei sale, care la începutul anilor '90 şi-a deschis prima farmacie privată. Apoi businessul s-a extins şi în distribuţie şi producţie.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.09.2016

 
Cuvinte cheie:
Ivatherm
, vanzare
, afaceri
, business
, producator
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide