Retail&Agrobusiness

Schimbare istorică în acţionariatul celui mai mare berar din România. Japonezii de la Asahi au devenit oficial proprietarii Ursus şi Timişoreana

Schimbare istorică în acţionariatul celui mai mare...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

03.04.2017, 00:06 783
Activele din România ale Ursus Breweries sunt evaluate de Deloitte la 850 de milioane de euro.
 
Grupul japonez Asahi a finalizat achiziţia fostelor active ale SABMiller în Europa Centrală şi de Est, regiune care include România, Ungaria, Polonia, Slovacia şi Cehia, la mai puţin de patru luni după ce a anunţat că a bătut palma cu gigantul sud-african pentru mărcile şi fabricile din aceste ţări.
 
La începutul lunii martie, Asahi a primit ok-ul pentru a prelua aceste active de la Comisia Europeană. Tranzacţia se ridică la 7,3 miliarde de euro, iar activele din România sunt evaluate de Deloitte la circa 850 de milioane de euro.
 
Astfel, Ursus Breweries are oficial un nou proprietar după 20 de ani în care cel mai mare producător de bere a fost sub umbrela gigantului SABMiller. Prin această achiziţie, grupul Asahi a ajuns să deţină o cotă de piaţă de circa 30% pe piaţa locală a berii, mărci cu tradiţie precum Ursus, Timişo­reana, Ciucaş, Azuga sau Stejar, dar şi trei fabrici la Timişoara, Buzău şi Braşov. Ursus Breweries mai are în portofoliu şi alte mărci precum Grolsch, Peroni Nastro Azzu­rro, Redd’s, Pilsner Urquell şi St Stefanus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO