Retail&Agrobusiness

Scumpirea ţigărilor a crescut afacerile distribuitorului Punctual Comimpex din Cluj cu 16%

Scumpirea ţigărilor a crescut afacerile...

Autor: Laurentiu Cotu

03.09.2014, 00:05 178
Compania Punctual Comimpex din Cluj-Napoca, o afacere în distribuţia de ţigări, cafea şi cartele telefonice deţinută de antreprenorul Vasile Mureşan, a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de peste 164 de milioane de lei (aproximativ 37 milioane de euro), cu 16% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită în principal creşterii preţului ţigaretelor.
 
Pentru anul în curs clujenii preconizează o cifră de afaceri de 370 de milioane de lei (83 de milioane de euro), în creştere cu 14% faţă de anul anterior, conform celor mai recente estimări ale companiei.
 
„Evoluţia pozitivă a afacerilor în primul se­mestru s-a datorat în principal creşterii preţului ţigaretelor, în condiţiile în care de la începutul anului au avut loc trei creşteri consecutive pentru aceste produse. Pe de altă parte, în prima parte a anului a avut loc şi o consolidare a afacerii pe pieţele deschise în 2013“, a declarat pentru ZF Transilvania Vasile Mureşan, administratorul companiei Punctual Comimpex. Mureşan spune că, raportat la vânzările în volum, piaţa scade în urma măsurilor luate de instituţiile guvernamentale sau de ONG-uri împotriva fumatului, dar şi din cauza contrabandei cu ţiăgri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO