Retail&Agrobusiness

Seceta a mai lovit o piaţă de 240 mil. €: producţia de peşte scade cu 30%

Seceta a mai lovit o piaţă de 240 mil. €: producţia...

Autor: Ioan Dornescu

29.09.2015, 00:06 323
Lipsa precipitaţiilor din acest an nu a pus la pământ doar culturile agricole, ci a generat pagube însemnate şi în piscicultură, din punctul de vedere al asigurării volumelor de apă necesare creşterii peştelui, nivelul pierderilor directe fiind estimat la 30% din producţie, potrivit Asociaţiei Naţionale a Producătorilor din Pescărie Romfish.
 
Prelungirea perioadelor caniculare chiar şi în luna septembrie a condus la imposibilitatea administrării de furaje timp de 40 zile calendaristice, pe durata întregului sezon vegetativ, adică perioada mai - septembrie, spune Cătalin Platon, directorul executiv al asociaţiei.
 
În aceste condiţii, în amenajările piscicole din jumătatea estică a României s-a înregistrat o reducere a ratei de creştere a materialului piscicol, ceea ce înseamnă că peştele nu va atinge greutatea optimă de comercializare, iar ciclul de producţie va fi prelungit cu un an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO