Retail&Agrobusiness

Şeful Coca-Cola HBC România este noul preşedinte AmCham

Jaak Mikkel

Jaak Mikkel

Autor: Cristina Bellu

23.03.2017, 16:03 267

Jaak Mikkel, general manager al Coca-Cola HBC România, a fost ales preşedinte al organizaţiei AmCham pentru un mandat de un an, în urma  alegerilor organizaţiei  şi a Adunării Generale a Membrilor (AGA) din 22 martie.

“Contextul global, regional şi intern în continuă schimbare îşi pune amprenta asupra dinamicii mediului economic, şi impune o mai mare implicare din partea comunităţii de afaceri. AmCham Romania are misiunea de a îndeplini acest rol în numele membrilor noştri, peste 400 de companii americane, internaţionale şi româneşti care au în comun aceleaşi aspiratii pentru dezvoltarea României.” a spus Jaak Mikkel, preşedintele AmCham România.

Acesta menţionează că organizaţia va urmări cu prioritate cele cinci direcţii strategice de dezvoltare identificate în contextul Priorităţilor pentru România, respectiv  capitalul uman, infrastructură modernă, atragerea fluxurilor de capital, dezvoltarea durabilă şi protecţia mediului, şi statul de drept şi aplicarea legii.

În urma AGA din 22 martie a fost ales şi Consiliul director din care fac parte în calitate de membri Cătălin Velescu, Business Services Operations Leader CEE – MEA, 3M Romania, Bogdan Ion, Country Managing Partner - EY Romania, Elisabeta Moraru, country business development manager, Google, Gabriela Matei, general manager, Microsoft Romania, Daniela Nemoianu, Senior Partner, Nemoianu Consulting, Tax&Law, Ionuţ Sas- Tax Partner, PwC Romania şi James Daniel Stewart- Vice President, Raiffeisen Bank.

Consolidarea relaţiilor comerciale transatlantice, atât prin prisma Parteneriatului Strategic SUA – Romania cât şi ca parte a UE, reprezintă o prioritate pentru AmCham.

O nouă direcţie de dezvoltare pe care Consiliul Director o va demara odată cu debutul acestui mandat este contribuţia AmCham la dezvoltarea sectorului de IMM-ri şi antreprenori, atât prin reflectarea nevoilor specifice acestora în agenda de advocacy cât şi prin programe care vor facilitata schimbul de bune practici între membrii din acest sector.

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) este cea mai reprezentativă  asociaţie profesională de afaceri, înfiinţată în anul 1993 de un grup de companii americane, care reuneşte în prezent peste 400 de companii americane, internaţionale şi locale.

Acestea au cumulat investiţii totale de peste 20 mld. dolari, generând în jur de 250.000 de locuri de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO