Retail&Agrobusiness

Şeful grupului turc Arcelik, proprietarul Arctic: „România va deveni hub de producţie pentru întreaga Europă. Arctic va produce în România şi maşini de spălat rufe“

Hakan Bulgurlu, CEO al Arcelik: Pentru grupul Arcelik investiţiile în România au fost dintotdeauna importante

Hakan Bulgurlu, CEO al Arcelik: Pentru grupul Arcelik investiţiile în România au fost dintotdeauna importante

Autor: Dana Ciriperu

03.04.2017, 00:06 2789
Arctic va produce în România şi maşini de spălat rufe, într-o fabrică ridicată de la zero în judeţul Dâmboviţa. Fabrica actuală, din Găeşti, produce frigidere şi congelatoare.
 
Arctic, cel mai mare producător de electrocasnice din România, va investi 70 de milioane de euro, sumă reprezentând profitul fabricii din Găeşti din ultimii ani, într-o fabrică de maşini de spălat rufe în localitatea Ulmi din judeţul Dâmboviţa. Investiţia totală va fi de 471 de milioane de lei (106 mil. euro), sprijinită şi cu ajutor de stat, care acoperă 35% din valoarea proiectului.
 
Este pentru prima dată când pro­ducătorul comunică mai multe informaţii despre acest subiect, în condiţiile în care primele detalii privind o nouă investiţie a Arctic într-o nouă fabrică au apărut în urmă cu un an, iar ajutorul de stat de 162,5 milioane de lei, acordat companiei, a fost aprobat la finalul anului trecut.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO