Retail&Agrobusiness

Sistemul Naţional Antigrindină a lansat primele rafale de rachete pentru a proteja culturile agricole din Iaşi, Vrancea şi Prahova

Sistemul Naţional Antigrindină a lansat primele rafale...

Autor: Roana Rotaru

29.05.2017, 17:03 653

Sistemul Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor (SNACP) a lansat primele rafale de rachete în Iaşi, Vrancea şi Prahova, pentru a proteja culturilor agricole cu înaltă valoare economică, precum viile, livezile sau serele, de fenomenele meteorologice periculoase asociate schimbărilor climatice.

„Unităţilor de combatere a căderilor de grindină (UCCG) Iaşi a intervenit, în data de 27 mai cu 15 rachete antigrindină (RAG), lansate din punctele Maxut, Coarnele Caprei, Hodora, Valea Racului şi Ruginoasa. Formaţiunile noroase convective s-au deplasat spre sud astfel că, în aceeaşi zi, UCCG Vrancea a utilizat alte 23 RAG pentru combaterea căderilor de grindină pe raza localităţilor Angheleşti, Panciu, Poiana, Nicoreşti şi Boloteşti. Tot în data de 27 mai, din punctul Tufeni (Băicoi) din cadrul UPCCG Prahova, s-a intervenit cu o rachetă antigrindină pentru a combate fenomenele meteorologice periculoase din zonă”, se arată în comunicatul emis de ministerul Agriculturii.

În momentul prezent Sistemului Naţional Antigrindină acoperă o suprafaţă totală de 500.000 hectare, ceea ce reprezintă  doar circa 6% din terenul arabil al României, care se întinde pe o suprafaţă de 8,3 milioane hectare, portivit datelor publicate pe site-ul ministerului Agriculturii. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO