Retail&Agrobusiness

Situaţia dificilă din piaţa zahărului a intrat în atenţia Comisiei Europene. Secretar de stat MADR:„ Sectorul zahărului din România întâmpină probleme după eliminarea cotelor ”

Situaţia dificilă din piaţa zahărului a intrat în...

Autor: Roana Rotaru

31.01.2018, 11:29 752
Alexandru Potor, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a adus la cunoştinţa Comisiei Europene situaţia dificilă cu care se confruntă piaţa zahărului din România, odată cu eliminarea cotelor de zahăr de la nivelul UE. „Am atras atenţia asupra situaţiei dificile a sectorului zahăr, după eliminarea mecanismului cotelor şi influenţele negative pe care le suportă fermierii noştri. În mod special, ultimele informaţii asupra posibilei închideri a unor fabrici de procesare a sfeclei de zahăr în Vestul României ne confirmă îngrijorarea. Am solicitat Consiliului Agrifish să ia notă de această situaţie şi, împreună, să încercăm găsirea unor soluţii pentru susţinerea acestui domeniu la nivel european”, a spus Alexandru Potor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO