Retail&Agrobusiness

Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons: „ANSVSA trece sub preş scandalul ouălor contaminate cu insecticid. Ar trebui să verifice ouăle de la raft”

Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons: „ANSVSA trece...

Autor: Roana Rotaru

22.08.2017, 00:05 329

Sorin Mierlea, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorului InfoCons afirmă că Autoritatea Naţională Sanitar- Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), a „trecut sub preş” scandalul ouălor contaminate cu insecticidul Fipronil pro­venit din străinătate, explicând că ANSVSA ar fi trebuit să înceapă controalele prin verificarea ouălor de pe raftul super­mar­ke­tu­rilor şi din unităţile de procesare care folosesc ouă,  acestea fiind primele produse la care consumatorul român este expus.

Inspectorii ANSVSA au început să efectueze controale în fermele avicole din România, după ce mai multe ferme din Olanda şi Belgia au vândut ouă contaminate cu insecticidul Fipronil în rândul marilor lanţuri de magazine din Europa, milioane de ouă fiind retrase de la raft, inclusiv din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO