ZF 24

Starbucks dă afară jumătate din chiriaşii de la parterul Hanului lui Manuc pentru a-şi deschide cafenea

Starbucks dă afară jumătate din chiriaşii de la...

Autor: Cristina Roşca

30.10.2014, 16:13 5462

Lanţul de cafenele Starbucks va deschide o nouă unitate în România, la Hanului lui Manuc din piaţa Unirii, urmând a ocupa jumătate din parterul clădirii.

“La Hanul lui Manuc vom deschide la parter şi vom ocupa jumătate din parterul Hanului”, spune Costin Gheorghiu, district manager Starbucks România.

În prezent, la parterul hanului se află mai multe cafenele, baruri şi mici buticuri.

Starbucks a reînceput recent expansiunea după mai mulţi ani în care a stat în stand-by. În acest an au fost deschise astfel două cafenele – una în cartierul corporatiştilor, Pipera şi o alta în Constanţa.

Lanţul de cafenele Starbucks vrea ca până la finalul anului viitor să ajungă la o reţea de cel puţin 18 unităţI, faţă de zece în prezent. Compania se uită către oraşele de peste 200.000 de locuitori, dar mai ales către Bucureşti, unde are planificate mai multe deschideri. În prezent sunt analizate şi zonele Universitate şi Piaţa Romană, însă lanţul nu a găsit spaţii, potrivit datelor din piaţă.

Lanţul american de cafenele Starbucks, prezent pe piaţa locală din 2007, a obţinut anul trecut o cifră de afaceri de cu afaceri de 7 milioane de euro pe piaţa locală, în creştere cu 20% faţă de anul precedent şi cu 66% peste nivelul din 2010, primul an de criză pentru care există date financiare. Mai bine de jumătate din afacerile companiei în România vin din vânzările de cafea. Cele mai bine vândute trei produse Starbucks în România sunt Caramel Machiato, Cafe Latte şi Capucino.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO