Retail&Agrobusiness

Teodora Juravle, directorul de marketing al Vel Pitar: „Preţul pâinii în România a fost cel mai mic din UE în 2015”

Teodora Juravle, directorul de marketing al Vel Pitar:...

Autor: Roana Rotaru

30.03.2017, 12:10 483

România are cea mai ieftină pâine din UE, care este la 55% din preţul mediu de la nivelul UE, potrivit Teodorei Juravle, directorul de marketing al Velpitar, care spune că acesta este unul dintre motivele pentru care profitabilitatea din industrie este mai scăzută faţă de alte sectoare.

„Conform datelor Eurostat preţul pâinii în România a fost în 2015 cel mai mic din UE, situat la 55% din media preţurilor europene. Practic, niciun alt aliment nu este atât de ieftin în România în comparaţie cu UE. Avem 60% din preţul mediu al cărnii, 71% la peşte şi 92 % la lactate şi ouă. Pâinea înregistrează cele mai scăzute preţuri din UE. Asta ne duce la o profitabilitate scăzută a industriei şi la situaţii de intrare în faliment sau insolvenţă a multor jucători”, a spus directorul de marketing al Velpitar, prezentă la conferinţa „Producătorii României din industria alimentară”, un eveniment organizat de Mediafax în parteneriat cu Agrointeligenţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO