Retail&Agrobusiness

Top 10 evenimente în agricultură în 2014. Anul recoltelor record şi al investiţiilor în teren agricol

Agricultorii au strâns 1,1 milioane de tone de rapiţă, cea mai mare recoltă din istorie

Agricultorii au strâns 1,1 milioane de tone de rapiţă, cea mai mare recoltă din istorie

Autor: Gabriel Razi

18.12.2014, 18:35 407

Fermierii au fost la mică distanţă de un an perfect de producţie în agricultură, dar excesul de ploi le-a stricat parţial planurile. Hambarele şi silozurile s-au umplut totuşi în vară şi toamnă, recoltele de porumb, grâu, floarea-soarelui şi rapiţă fiind recorduri istorice sau aproape de record. Conturile de încasări nu au fost însă la fel de pline pentru că producţia mondială a fost de asemenea mare, iar preţurile s-au dus în jos cu mai mult de o treime. În tot acest timp chinezii şi-au pus primele fanioane pe harta agriculturii din România în încercarea de a-şi asigura securitatea alimentară, iar fondurile de investiţii şi fermierii străini au continuat să aibă apetit pentru achiziţiile de teren românesc ieftin.

 

Cea mai mare recoltă de cereale din ultimul deceniu

Agricultorii români au în hambare şi silozuri cele mai mari recolte de cereale din ultimii zece ani şi o producţie record istoric pentru seminţele oleaginoase.

Cele aproape 22 de milioane de tone de cereale şi cele 3,3 milioane de tone de seminţe au făcut din România un jucător cheie în comerţul cu materii prime de la Marea Neagră şi au poziţionat economia locală pe locul al cincilea în UE la cereale şi pe locul trei la seminţele oleaginoase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO