Retail&Agrobusiness

Top 100 cele mai mari companii din lume, aproape jumătate dintre ele sunt în România

Daimler a realizat la Sebeş (judeţul Alba) una dintre cele mai mari investiţii demarate în criză pe piaţa locală de un investitor străin.

Daimler a realizat la Sebeş (judeţul Alba) una dintre cele mai mari investiţii demarate în criză pe piaţa locală de un investitor străin.

Autor: Dana Ciriperu

18.08.2017, 00:08 4897

♦ Germania şi Franţa sunt singurele dintre marile puteri economice ale lumii care şi-au trimis şi în România peste 80% din companiile prezente în top 100 mondial ♦ Marea Britanie are şase corporaţii în top 100, dar niciuna în România ♦ Ca număr de companii prezente pe piaţa locală, SUA stau cel mai bine, cu 19 firme, dar alte 18 companii americane din top 100 lipsesc din România.

Un număr de 45 de companii din top 100 cele mai mari firme din lume realizat de revista americană Fortune se află în România, fie ca entităţi juridice, fie ca branduri aduse de importatori, situaţie întâlnită în special în cazul constructorilor auto. Împreună, cele 45 de companii au venituri de 5.243 mld. dolari, din care businessul local reprezintă sub 1-2%.

Reţeaua de magazine Wal-Mart din SUA este cea mai mare companie din lume după valoarea veniturilor în 2016, cu peste 485 mld. dolari, arată Fortune Global 500. La mare distanţă de americani vin două corporaţii din China – State Grid şi Sinopec Group. Niciuna dintre aceste companii nu este prezentă pe piaţa locală.

Doi constructori auto – Toyota şi Volskwagen – sunt primii giganţi mondiali care derulează operaţiuni pe piaţa locală, însă niciunul dintre ei nu are unităţi de producţie la nivel local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO