Retail&Agrobusiness

Topul celor mai mari angajatori din industria cărnii: primii zece au în jur de 13.000 de salariaţi

Topul celor mai mari angajatori din industria cărnii:...

Autor: Mădălina Panaete

10.04.2017, 19:17 1070
Cei mai mari zece angajatori din industria prelucrării cărnii şi fabricării pro­du­selor din carne aveau la finalul anului trecut peste 12.700 de salariaţi, conform unei analize făcute de ZF pe baza datelor de la Inspecţia Muncii.
 
Instituţia a furnizat numărul de angajaţi la finalul anului trecut şi nu a realizat o medie anuală, aşa cum sunt înregistrate datele la Ministerul de Finanţe.
 
Compania cu cei mai mulţi angajaţi din industria cărnii era la finalul anului trecut Unicarm din Satu Mare, afacere controlată de antreprenorul român Vasile Lucuţ.
 
Antreprenorul şi-a construit „imperiul” în apropierea oraşului Satu Mare, acolo unde deţine mai multe fabrici, linii de abatorizare, ferme care au necesitat investiţii de peste 30 mil. euro, potrivit datelor anterioare. Pe lângă producţia de carne, afacerea deţinută de Vasile Lucuţ realizează şi lactate, produse de panificaţie şi îngheţată. Antreprenorul a clădit un business care a ajuns la un rulaj de 145 milioane de euro anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO