Retail&Agrobusiness

Topul celor mai mari cinci angajatori din comerţul modern local. Fiecare are peste 10.000 de angajaţi

Topul celor mai mari cinci angajatori din comerţul...
01.10.2016, 11:00 1198

Cinci companii din comerţul modern, respectiv jumătate din numărul de jucători de pe piaţa locală de profil, au ajuns sau se apropie de pragul de 10.000 de salariaţi, un prag atins de puţine com­panii din economia româ­nească.

Cel mai mare angajator din comerţul alimentar este Kaufland, care este de altfel şi liderul pieţei după cifra de afaceri de peste 2 mld. euro anul trecut. Reţeaua cu peste 110 magazine în România va ajunge la finalul acestui an la circa 16.000 de salariaţi, potrivit datelor comunicate anterior. Doar în acest an grupul german prezent local pe segmentul hipermarketurilor va angaja circa 1.000 de oameni ca urmare a expansiunii cu noi magazine.

Kaufland a fost mulţi ani liderul detaşat al clasamentului cei mai mari angajatori din comerţul alimentar, însă începând cu acest an o altă reţea se apropie puternic. Francezii de la Carrefour vor ajunge în acest an la 15.000 de salariaţi ca urmare a preluării reţelei Billa România şi ca urmare a deschiderii de noi magazine printre care şi trei hipermarketuri.

Clasamentul celor mai mari angajatori din comerţul alimentar este completat de lanţul de hipermarketuri Auchan şi de două reţele de supermarketuri, respectiv Mega Image şi Profi. Fiecare dintre cele trei reţele va ajunge până la finalul anului la cel puţin 10.000 de salariaţi. Astfel, cele cinci lanţuri de magazine analizate de ZF au un total de 62.000 de salariaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO