Retail&Agrobusiness

Topul celor mai mari exportatori de dulciuri (2013)

Autor: Cristina Roşca

02.10.2014, 14:35 618
Cel mai mare exportator de dulciuri de pe piaţa locală a fost anului trecut Chipita România, subsidiara locală a grupului grec cu acelaşi nume care deţine brandurile 7Days şi Finetti, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).  Chipita are o unitate de producţie în judeţul Ilfov.
 
Pe locul doi se află gigantul elveţian Nestlé, care deţine o fabrică de napolitane şi cafea în Timişoara. Compania produce aici brandul de napolitane JOE, alte branduri de napolitane destinate exportului precum Balaton care merge exclusiv în Ungaria, dar şi cafeaua Nescafé. Conform informaţiilor furnizate anterior de companie, circa 25% din producţia de na­politane de la Timişoara ajunge la export, JOE însă este un produs destinat exclusiv pieţei locale.
 
Printre cei mai mari exportatori de dulciuri se află şi European Food, companie fondată de antreprenorii Ioan şi Viorel Micula, dar şi Croco, producător de biscuiţi sau sticsuri din Oneşti, controlat de antreprenorul Damian Mereu. 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO