Retail&Agrobusiness

Topul celor mai mari producători de carton ondulat: primii trei au mai mult de jumătate din piaţă

Topul celor mai mari producători de carton ondulat:...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

10.05.2017, 00:00 4468

Cele mai mari nouă grupuri din industria cartonului ondulat, materialul din care se realizează cutiile pentru încălţăminte, cosmetice, materialele de construcţie sau sticlele, au livrat anul trecut 367.000 de tone de produse, adică 51% din capacitatea lor de producţie, arată o analiză a ZF pe baza datelor publicate în raportul de pe BVB al Vrancart, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţă.

„Piaţa de carton ondulat este o piaţă regională din cauza costurilor mari de transport pe distanţe lungi. Este o piaţă pu­ternic concu­renţială, iar în România orien­tarea consuma­torilor este către produse cu preţuri mici şi calitate medie“, se arată în raportul citat, care are la baza datele raportate de producători către Asociaţia Română a Fabricanţilor de Carton Ondulat (ARFO).

Piaţa ambala­jelor din carton on­dulat a crescut cu 16% faţă de anul precedent, iar datele ARFO arată o continuare a ten­dinţei de creştere. Conform esti­mărilor ZF piaţa de carton ondulat, celu­loză şi de hârtii igienico-sanitare se ri­dică la aproape jumătate de miliard de euro.

Cei mai mari trei producători au împreună 57% din totalul producţiei de carton ondulat din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO