Retail&Agrobusiness

Topul celor mai mari producători de ţigarete, o piaţă de 15 mld. lei. În pofida interzicerii fumatului în spaţiile publice, afacerile şi profiturile din industria tutunului au crescut în 2016

Topul celor mai mari producători de ţigarete, o piaţă...

Autor: Adelina Mihai

26.06.2017, 00:06 3216

Cei mai mari cinci jucători din industria tutunului au avut anul trecut o cifră de afaceri cumulată de 15,3 mld. lei, în creştere cu 10% faţă de 2015, în pofida faptului că anul trecut s-a interzis fumatul în spaţiile publice din România.

Profiturile cumulate ale celor mai mari producători de ţigarete au crescut, ajungând la un total de 1 miliard de lei anul trecut, în creştere cu 65% faţă de anul 2015.

Creşterea consumului şi scăderea TVA au fost printre factorii care au sporit afacerile din acest sector. Liderul pieţei de ţigarete, British American Tobacco, a avut anul trecut o cifră de afaceri cumulată pe două entităţi (BAT Trading şi British American Tobacco Romania Investment) de 8,4 miliarde de lei, în creştere cu 11% faţă de anul 2015, arată datele centralizate de ZF pe baza informa­ţiilor de la Ministerul de Finanţe.

Şi profi­ta­bilitatea companiei care produce ţigaretele Kent a crescut în 2016, ajungând la peste 690 mil. lei anul trecut, în creştere cu 55% faţă de anul 2015. Pe locul doi în topul celor mai mari producători de ţigarete din România se află compania Japan Tobacco International (JTI), a cărei cifră de afaceri a ajuns la 4,34 mld. lei anul trecut (pe cele 2 entităţi – JT International Romania şi JT International Manufacturing), fiind cu 12% mai mare faţă de anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO