Retail&Agrobusiness

Topul companiilor din industria băuturilor cu cele mai mari profituri (2015): Coca-Cola şi Heinken conduc detaşat

Topul companiilor din industria băuturilor cu cele mai...
25.09.2016, 19:31 1993

Coca-Cola HBC România, cel mai mare producător de băuturi răcoritoare, şi Heineken România, numărul doi de pe piaţa berii, sunt cei mai profitabili jucători din industria băuturilor, o piaţă ce ajunge la circa 9 mld. lei, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe.

Cei doi producători au îm­pre­ună peste jumătate din pro­fitul net ra­portat de com­pa­ni­ile din in­dus­­tria bău­tu­rilor, un­de lu­crea­ză mai bine de 16.000 de oameni.

Companiile din indus­tria băuturilor, o piaţă îm­păr­­ţită între sucuri, apă minerală, spirtoase, bere şi vin, au strâns anul trecut profituri nete de peste 630 de milioane de lei şi pierderi de circa 200 de milioane de lei, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Cel mai profitabil producător de băuturi, Coca-Cola HBC România a avut anul trecut un profit de 243 milioane de lei, fiind la un pas de câştigurile record din 2008, ultimul an de boom economic pentru România. Cu această cifră, compania a avut o marjă a profitului net de peste 11%, una dintre cele mai mari din piaţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO