Retail&Agrobusiness

Totul despre compania Coca-Cola HBC în WIKI ZF, noul instrument de business

Totul despre compania Coca-Cola HBC în WIKI ZF, noul...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

18.12.2014, 00:07 799

ZIARUL FINANCIAR continuă să publice „enciclopedia“ celor mai mari 100 de companii din România (reunită în online sub emblema wikizf) cu Coca-Cola HBC România, cel mai mai mare producător local de băuturi răcoritoare, care operează trei fabrici în Timişoara, Ploieşti (unde îmbuteliază branduri precum Coca-Cola sau Cappy) şi Vatra Dornei (Dorna, Izvorul Alb).

Ajunsă la o cifră de afaceri de 1,8 miliarde de lei anul trecut, compania domină de mai mult de un deceniu piaţa băuturilor răcoritoare şi ocupă locul 50 în topul celor mai mari companii din România. Gigantul Coca-Cola a intrat pe piaţa din România în 1991 şi a început repede să domine piaţa locală a băuturilor răcoritoare, unde rivalul PepsiCo era prezent de mai bine de 20 de ani cu brandul omonim.

Coca-Cola HBC vinde anual în total în România peste 840 milioane de litri de băuturi răcoritoare precum Coca-Cola, Fanta, Dorna sau Sprite, însă ultimii cinci ani au „tăiat“ circa 25% din volumele vândute de îmbuteliator. Compania a închis de-a lungul anilor trei fabrici în România, iar în criză a renunţat la circa 1.000 de angajaţi.

Vedeţi pe www.zf.ro/wikizf profilul economic al celor mai mari companii din România

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO