Retail&Agrobusiness

Tranzacţie supriză. Danezii de la Carlsberg au ieşit din acţionariatul producătorului local al berii Tuborg

La carma URBB se află  Shachar Shaine, care a revenit anul trecut la conducerea companiei după o pauză de cinci ani.

La carma URBB se află Shachar Shaine, care a revenit anul trecut la conducerea companiei după o pauză de cinci ani.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

13.03.2017, 00:06 2375

Grupul danez Carlsberg, care deţinea un pachet minoritar de acţiuni în cadrul United Romanian Breweries Bereprod, producătorul berilor Tuborg şi Carlsberg, a ieşit din acţionariatul companiei.

Astfel, compania Central Bottling Company Ltd a preluat controlul total al URBB, dar şi al celeilalte companii din grup, Carlsrom Beverage. Cumpărătorul a fost asistat în această tranzacţie de casa de avocatură Suciu Popa.

Central Bottling Company (CBC) era partenerul companiei Carlsberg în Israel şi Romania, conform datelor publicate anterior pe site-ul Carlsberg. Din grupul CBC mai fac parte şi firme precum Prigat Israel şi Coca-Cola Israel.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, acţionarul unic al URBB este compania International Breweries înregistrată în Olanda. Conform oficialilor companiei, firma era deţinută în proporţie de 24% de grupul danez Carlsberg, iar restul de 76% de mai multe grupuri din Israel şi Romania. Printre acţionarii din Romania se numără şi omul de afaceri Octav Cobzăreanu. Aceasta este a doua tranzacţie din ultimul an din industria berii locală, după ce grupul japonez Asahi a bătut palma pentru activele SABMiller din Romania (Ursus Beverages) şi din regiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO