Retail&Agrobusiness

Un antreprenor care trimite la extern motoutilaje agricole de la Craiova: Avantajul la export este că vindem 100% cu cash

Cătălin Stroe, proprietarul Ruris
Pe termen scurt, e clar că lucrurile nu par a fi foarte în regulă şi, ca antreprenor, te întrebi încotro se îndreaptă economia. Privind însă la nivel macroeconomic, România e o piaţă extraordinară şi economia românească are potenţial foarte mare, în agricultură, turism, infrastructură. Piaţa nu e saturată, are potenţial pentru antreprenori, pentru investitori.

Cătălin Stroe, proprietarul Ruris Pe termen scurt, e clar că lucrurile nu par a fi foarte în regulă şi, ca antreprenor, te întrebi încotro se îndreaptă economia. Privind însă la nivel macroeconomic, România e o piaţă extraordinară şi economia românească are potenţial foarte mare, în agricultură, turism, infrastructură. Piaţa nu e saturată, are potenţial pentru antreprenori, pentru investitori.

Autor: Andreea Neferu

19.08.2014, 00:06 812
Producătorul de motoutilaje agricole Ruris din Craiova, deţinut de omul de afaceri Cătălin Stroe, vrea să exporte anul acesta 15% din rulajul estimat la 5,5 milioane de euro, după ce anul trecut a făcut primii paşi pe pieţele externe.
 
„Avantajul expor­turilor este că vindem 100% cu cash, în timp ce dezavantajul este că uneori trebuie făcute concesii la condiţiile financiare, adică trebuie oferite discounturi. În prezent exportăm în Lituania, Italia, Cehia, Slovacia, Grecia, Polonia, dar şi pentru Franţa avem perspective foarte frumoase, unde ne pregătim de un export masiv. De atlfel, Franţa va fi focusul nostru anul viitor“, spune Stroe.
 
Ruris ţinteşte ca în următorii 5 ani să dubleze ponderea exporturilor în cifra de afaceri, compania fiind interesată să intre în zona baltică, dar şi în Rusia.
 
Compania comercializează motocoase,  motosape, motofierăstraie, precum şi alte produse. Ruris deţine la Craiova un laborator de cercetare-dezvoltare unde proiectează motoutilajele, iar com­po­nen­tele sunt aduse de la furnizori interna­ţionali, fiind asamblate în România.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO