Retail&Agrobusiness

Un executiv român de 33 de ani a dus magazinele C&A în top 3 retaileri de modă: „80% din timp sunt pe drum“

Cristian Codrea

Cristian Codrea

Autor: Cristina Rosca

08.02.2016, 17:30 1046

Cristian Codrea are 33 de ani şi conduce de şase ani operaţiunile C&A din România, practic de la intrarea olandezilor pe piaţa locală. În urmă cu un an în portofoliul său s-au adăugat alte două pieţe, Croaţia şi Serbia, toate trei având în total 60 de magazine. În România, retailerul are o marjă de profit de aproape 5% şi vânzări de 275 mil. lei în 2014, ultimul an pentru care există date publice.

„Uitându-mă în urmă nu pot spune că am avut momente foarte dificile în carieră. Îmi amintesc însă că în 2009 C&A a intrat pe piaţa din România şi aveam planuri mari. Am deschis însă câteva magazine şi a venit criza, astfel că nu am putut să ducem mai departe expansiunea aşa cum ne propusesem iniţial“, a spus Codrea într-un interviu care a fost publicat în anuarul ZF Who’s who in business. Cei mai importanţi 1000 de oameni din business.

Compania a frânat expansiunea pentru că în contextul crizei nu toate proiectele de tip mall sau parc de retail au fost finalizate. A fost o situaţie care a afectat atunci toată piaţa de modă, nu doar pe C&A, spune Codrea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO