Retail&Agrobusiness

Un fermier din Galaţi: Preţul laptelui a crescut cu 80% pe final de an

Un fermier din Galaţi: Preţul laptelui a crescut cu 80%...

Autor: Roana Rotaru

05.01.2017, 00:05 470

Gavrilă Tuchiluş, unul dintre cei patru acţionari români ai Agrimat Matca din Galaţi, firmă aflată în top 30 cei mai mari proprietari de bovine din România, spune că preţul laptelui la poarta fermei sale a crescut cu 80% în ultimele trei luni, de la 0,85 lei pe litru în septembrie la 1,5 lei pe litru în decembrie 2016.

 
„Preţurile au început să crească din octombrie. Până în septembrie inclusiv am vândut cu 0,85 lei litrul de lapte. Fiecare are contract individual cu procesatorul, poate unii nu au vândut la alte preţuri. Eu am renunţat la procesatorul pe care l-am avut vara trecută şi mi-am găsit procesatori români, precum Almera Internaţional sau Lactate Brăila, spre care vând cu 1,5 lei/ litru. În octombrie, noiembrie, decembrie am renegociat în fiecare lună contractul“, a declarat pentru ZF Gavrilă Tuchiluş, care deţine peste 1.000 de bovine, din care circa jumătate sunt vaci de lapte şi care produc în jur de 4,5 milioane de litri de lapte anual.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO