Retail&Agrobusiness

Un fond de investiţii plăteşte 10,5 mil. euro pentru terenurile a nouă magazine Lidl

Un fond de investiţii plăteşte 10,5 mil. euro pentru...

Autor: Cristina Roşca

07.01.2016, 12:22 3922

Fondul britanic de investiţii First Property Group, care în plin boom imobiliar, în 2007, a cumpărat turnul imobiliar din apropiere de Piaţa Victoriei în care îşi avea sediul Millenium Bank, revine pe piaţa locală cu o achiziţie. Compania, împreună cu o serie de alţi investitori, a preluat pentru 10,5 mil. euro spaţiile în care funcţionează nouă magazine de tip discount Lidl, scrie presa internaţională.

„Sunt încântat de această investiţie realizată de către noi şi de către clienţii noştri într-un portofoliu de spaţii în care funcţionează magazine Lidl. Lidl este un retailer de top din România, şi are planuri să îşi majoreze businessul pe această piaţă, iar supermarketurile care se află pe spaţiile preluate de noi sunt bine poziţionate pentru acest lucru”, spune Ben Habib, CEO-ul First property.

Terenurile erau inchiriate de Lidl de la terti.

Nemţii de la Lidl au în România 192 de magazine de tip discount şi afaceri de peste 800 mil. euro, potrivit estimărilor ZF. Nu există date publice privind businessul Lidl în România.

First Property estimează că terenurile achiziţionate vor genera un profit anual înainte de aplicarea taxelor de circa 180.000 de euro, potrivit companiei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO