Retail&Agrobusiness

Un investitor italian a plătit 50.000 euro/hectar pentru teren arabil în Arad

teren_arabil_in_Romania

Autor: Gabriel Razi

28.04.2015, 08:15 2501
Firma Corn Valley Est, în care este implicat omul de afaceri italian Fabrizio Bruno, a semnat înţelegeri în urmă cu o săptămână pentru a cumpăra 2,6 hectare de teren arabil în localitatea Sântana din Arad pentru 131.000 de euro.
 
Compania a semnat tranzacţia cu două persoane fizice la un preţ mediu de 50.000 euro/hectar, o cotaţie record de 15 ori peste media pieţei din acest judeţ.
 
„Terenul este lângă calea ferată, poate fi transformat în teren intravilan şi e şi racordat la gaze naturale“, explică Fabrizio Bruno, CEO al Corn Valley Est, un start-up în agricultură înfiinţat anul trecut.
 
Mobilul din spatele investiţiei în cele 2,6 hectare de teren arabil situate la 70 de kilometri de graniţa cu Ungaria este construcţia viitoare a unui siloz pentru cereale pe aceste terenuri. Unitatea de stocare ar urma să fie un element-cheie din business-ul viitor al firmei Corn Valley Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO